Spelshows

Op het gebied van spelshows bieden we de volgende thema’s:

Hou van holland

De gezellige Ik hou van Holland Quizshow kan door iedereen worden gespeeld: jong en oud, kleine en grote groepen!

De vragen die gesteld gaan worden gaan uiteraard over Nederland:  over de Nederlandse taal, de typische gebruiken en gerechten, onze eigen rijke TV en muziekhistorie en uiteraard ook over de algemene geschiedenis van ons koude kikkerlandje. Er komt van alles aan bod! De vragen worden door leuke video en audiofragmenten ondersteund.

Pubquiz

In deze Pubquiz wordt de algemene kennis van de kandidaten op de proef gesteld. Werkelijk van alles komt voorbij. Vragen over o.a. muziek, topografie, eten & drinken, radio & tv, foto’s, spelling en nog veel meer onderwerpen passeren de revue. Het geheel wordt ondersteund door leuke video’s en swingende audio fragmenten.

Jongens tegen de Meisjes:

Speel mee met een Feel Good show waarin de strijd tussen de dames en de heren centraal staat. Er volgen diverse rondes met vragen, stellingen, dilemma’s en hilarische opdrachten waarin de dames en de heren zich kunnen bewijzen en volop punten kunnen verdienen. In het finalespel wordt de strijd beklonken en zal blijken wie de beste zijn: de jongens of de meiden.

De spelshows worden compleet geleverd met een basis opstelling:

  • Geluidinstallatie.
  • Technicus
  • Invulling Quiz (vragen e.d.)
  • Basis verlichting voor de show
  • Beamer + scherm
  • Presentator
  • Quiz knoppen (max 6)

De spelshows zijn in lengte te variëren en bieden verder de mogelijkheid om tussen de spelrondes korte pauzes in te lassen zodat de deelnemers even op adem kunnen komen. Standaard duurt een spelshow c.a. 2 uur (exclusief pauze). Door pauzes in te lassen kunnen de spelshows ook goed gecombineerd worden met een diner of buffet. De quizshow kan ook ingekort worden indien gewenst.

De spelshows hebben een hoog entertainment gehalte. Het geheel wordt met een knipoog en de nodige humor gepresenteerd.

Naast het deelnemen aan de spelshow is het ook leuk om het geheel op afstand te bekijken. Daarmee is het ook entertainment voor de mensen die niet direct geïnteresseerd zijn in deelname.

De spelshows zijn te spelen door zowel kleine als grote groepen. Tot 100 personen spelen we de spelshows doorgaans met de drukknoppen (tot maximaal 6 teams). Het team dat als eerste gedrukt heeft mag het antwoord geven. Is het antwoord goed dan scoren ze punten, is het antwoord fout dan krijgen de overige teams nogmaals de kans om te drukken. Het team dat aan het einde van de spelshow de meeste punten heeft weten te verzamelen is de winnaar. 

Voorbeelden van basis opstellingen:

Boven de 100 personen kan de spelshow gespeeld worden op verschillende manieren:

 • Met behulp van de mobiele telefoon. Deelnemers kunnen hun antwoord middels een app op de telefoon invoeren. Hierbij kan gekozen worden of iedereen individueel met eigen telefoon meespeelt of dat men een groepje vormt (teamverband) en gezamenlijk als groep via één toestel deelneemt. Voorafgaand aan de quiz moet men zich digitaal registreren, hiervoor moet extra tijd (min. 30 minuten) gereserveerd worden.
 • De vloer wordt verdeelt in 4 grote vakken A,B,C,D. De quizmaster stelt een meerkeuzevraag en men kan in het vak gaan staan waarvan men denkt dat dit het goede antwoord is. Per vraag vallen er dan deelnemers af die in het verkeerde vaak staan. De quizmaster gaat door totdat er 1 persoon overblijft. Als de winnaar bekend is kan er weer een nieuwe ronde gespeeld worden waarbij iedereen weer mee kan doen. In het finale spel spelen de winnaars tegen elkaar voor de hoofdprijs.
 • De deelnemers worden ingedeeld in 30 verschillende teams. In 5 verschillende rondes van c.a. 15 min strijden telkens 6 andere teams tegen elkaar. Elk team heeft dan na afloop 1 ronde gespeeld. In de finale ronde strijden de teams met de hoogste score tegen elkaar.

Upgrade Spelshows (meerprijs):

 • De quiz kan gepersonaliseerd worden door eigen vragen over het bedrijf of organisatie toe te voegen aan de quiz.
 • DJ voor de afterparty: Als de bingo/quizshow ten einde is neemt de DJ het over en draait de lekkerste hits. Verzoekjes zijn mogelijk!
 • Karaokeshow afterparty:  De presentator daagt de gasten uit een gezellig nummertje mee te zingen waarbij men kan kiezen uit c.a. 25.000 karaoke tracks. Dus voor elk wat wils! Wordt er even niet gezongen dan draait de presentator gezellige muziek.

Uitgebreidere opstellingen spelshows (meerprijs).

De basis opstelling van de spelshow is indien gewenst verder uit te breiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Extra video schermen
 • Zaalverlichting om de ruimte sfeervol aan te lichten
 • Aanvullend geluid (voor grotere ruimtes of grotere groepen)

Enkele voorbeelden van uitgebreidere opstellingen:

Heeft u iets niet kunnen vinden?

Neem contact op